Word aandeelhouder: samen hebben we invloed

Wist je dat je als aandeelhouder van een bedrijf invloed kan uitoefenen op het beleid? Daarom gaan we met heel veel mensen naar de aandeelhouders-vergaderingen. Zo zetten we het bedrijf onder druk om een leefbare planeet te verkiezen boven snelle winst. Doe je mee?

Form icon

Doe mee!

Schrijf je in als aandeelhouder en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wat is het plan?

We gaan met zo veel mogelijk mensen de vraag stellen bij ten minste vier aandeelhoudersvergaderingen:

  • 10 april bij Ahold Delhaize (de deadline om een aandeel te kopen is al 28 februari!)
  • 22 april bij ING
  • begin mei bij Unilever (Londen)
  • 5 juni bij KLM (Parijs)

Deze bedrijven hebben veel macht en invloed in Nederland. De klimaatplannen die ze tot nu toe presenteerden zijn nog onvoldoende. Want ze liggen nog steeds op ramkoers met het klimaat. Daarom is het tijd om te eisen dat ze zich aan het Parijs-akkoord gaan houden. We nemen geen genoegen met vage antwoorden. Doe je mee?

Samen op weg naar de aandeelhoudersvergadering

Je hoeft geen ervaring als belegger te hebben, of met aandelen, om mee te doen. Als je interesse hebt om bij een of meerdere van de bedrijven een vraag te stellen, schrijf je dan in voor een online webinar en een fysieke training. Dus:

  1. Volg een webinar om te leren hoe je aandeelhouder wordt of doe het zelf met de handleiding
  2. Volg daarna een training om als aandeelhouder mee te doen aan deze campagne

Om je op weg te helpen vragen we je hierboven om een paar gegevens in te vullen. Op basis daarvan weten we welke stappen we samen gaan zetten.

Vind je dit een goede campagne, maar draag je liever op een andere manier bij aan ons werk? Sluit je bij ons aan of steun ons met een donatie.