Zo verduurzaam jij het bedrijf waar je werkt

Niet alleen buiten aan de poort, ook van binnenin kun je duurzame verandering vragen aan (grote & vervuilende) bedrijven. Vakbond FNV en Milieudefensie helpen je op weg met een handige website: fnv.nl/jouwbedrijftoekomstproof

Grote bedrijven spelen een grote rol in het voorkomen van gevaarlijke klimaatverandering. Niet alleen in het belang van de planeet, maar ook voor hun eigen voortbestaan. De eisen aan bedrijven rondom klimaat en milieu worden in de toekomst (gelukkig!) namelijk steeds strenger. Wil een bedrijf nog meekomen en voor de baanzekerheid van zijn personeel zorgen, dan is nú actie nodig.

Wil jij jouw werkgever vragen om nú met duurzaamheid aan de slag te gaan, maar weet je niet waar te beginnen? We helpen je op weg.

Zo kun jij aan de slag

Verandering via de Ondernemingsraad

Iedere onderneming of organisatie met meer dan 50 medewerkers heeft een Ondernemingsraad (OR). De OR heeft als taak om te zorgen voor de belangen van het personeel en dat het bedrijf nog lang meegaat. Daar hoort ook de zorg voor het milieu en een schone leefomgeving bij. Je kunt de OR dus vragen om hierop actie te ondernemen. Wil je nog een stapje verder gaan? Word dan zelf lid van de OR! Lees hier meer over hoe dat zit.

De invloed van 1200 werknemers

Een aantal werknemers is al aan de slag gegaan om het klimaatbeleid van hun bedrijf te verbeteren. En met succes! Zo stuurden 1200 werknemers van de gemeente Amsterdam een brandbrief naar hun werkgever over diens klimaatkoers. Inmiddels is de gemeente hard bezig om de CO2-reductiedoelstellingen aan te scherpen.

Kom naar de webinar!

Ook jij kan jouw bedrijf toekomstproof maken als je weet waar je naartoe werkt en het samen doet met collega's. Met de richtlijnen die wij samen met FNV hebben opgesteld, kun je de eerste stappen zetten.

Op woensdag 1 februari, van 19.30 tot 21.00 vertellen we je meer over hoe je deze tool kunt inzetten.

Meld je hier aan!