Veranderaars van Milieudefensie demonstreren voor betere energie

Webinar Kernenergie

Alex Rutten

Op 19 april organiseert Milieudefensie een webinar voor leden om te praten over kernenergie.

Duitsland heeft al haar kerncentrales gesloten. In België woedt een verhit debat over sluiten of verlengen van de levensduur. Nederland heeft nog 1 kerncentrale in Borssele. Die blijft in elk geval open tot 2033 maar de huidige regering wil de levensduur ook verlengen. Milieudefensie is blij dat steeds meer landen afscheid nemen van kernenergie. Het is gevaarlijk, vervuilend, on-democratisch en het blokkeert de doorbraak naar een echt duurzame energievoorziening.
 
Maar de klimaatcrisis dan? Veel gehoord in de discussie: "Kunnen we de bestaande centrales dan toch niet beter maar zo lang mogelijk openhouden want als ze dichtgaan komt er bruinkool voor in de plaats"  
 
Op dit webinar praten we verder over kernenergie en wat Milieudefensie en onze leden daarvan vinden.
 

In de Algemene Ledenvergadering van december 2022 heeft het directie-bestuur  aangegeven dat we aan het huidige Milieudefensie beleid over kernenergie een stuk gaan toevoegen dat ingaat op de situatie rondom kernenergie in 2023. Op deze avond verzamelen we daarvoor graag input vanuit leden.

De avond is op 19 april, van 19:00 tot 20:30. We beginnen met een gesprek onder experts en horen daarna graag van de leden wat er leeft.

Het evenement is voor leden van Milieudefensie, aanmelden is verplicht. Maandag voor het evenement ontvang je de link.

Hopelijk tot 19 april!