Onze vereniging

We zijn een democratische beweging met meer dan 80.000 leden. Samen bepalen we de koers van Milieudefensie. Daarnaast is onze vereniging een plek om andere mensen te ontmoeten die zich ook zorgen maken over de klimaatcrisis.

Onze lokale groepen

Onze lokale groepen zijn de beste plek om andere veranderaars te ontmoeten. Samen zetten we daar onze wanhoop om in actie. Want de klimaatcrisis is een groot probleem, maar we staan er niet alleen voor.

We hebben jou hard nodig! Word actief in een van onze lokale groepen, en leer hoe je acties kan organiseren die echt verandering teweeg brengen. Zie ook het overzicht van de activiteiten van lokale groepen in 2023.

Hoe maken we besluiten?

Leden bepalen de koers van Milieudefensie. Tijdens de algemene ledenvergadering komen we allemaal bij elkaar om te stemmen. Dat doen we ieder half jaar.

Daarnaast zijn onze lokale groepen een belangrijke plek voor gesprekken over waar we heen willen als beweging. Als actieve veranderaar in een lokale groep kan je zelf acties bedenken en organiseren, zolang je je houdt aan onze actieconsensus.

Milieudefensie is een grote en professionele beweging. Op ons kantoor in Amsterdam werken meer dan 100 medewerkers. Zij ondersteunen al onze lokale groepen door het hele land. Zo versterken leden, vrijwilligers en medewerkers elkaar, en bouwen we een beweging die niemand kan negeren.

Word lid

We vinden het belangrijk dat iedereen zich bij ons kan aansluiten. Vanaf €3 per maand ben je al lid van Milieudefensie. Met het geld van onze leden en donateurs kunnen we grotere campagnes organiseren. En zo blijven we onafhankelijk. Maar je kan ook actief worden zonder lid te zijn.

👉 Word lid