Discussie

Bedrijfspagina: RWE

Milieudefensie • 24 februari 2022

Hier vind je alle inhoudelijke informatie over RWE die je nodig hebt om het bedrijf onder druk te zetten.

RWE is geadopteerd door Operatie Klimaat Groningen.

Hoe stem je af met het kantoorteam over RWE? Volg deze stappen:

1. Lees de Wikimedia voor alle feitelijke informatie over de klimaatimpact van RWE.

Ga naar de Wikimedia

2. Lees in de reacties op deze pagina de stand van zaken wat betreft de klimaatplannen van RWE.

3. Kom je er niet uit? Stel vragen in de reacties. We zullen zo snel mogelijk antwoord geven.

4. Heeft jouw OK-groep zelf updates waar het kantoorteam of andere OK-groepen vanaf moeten weten? Laat het in de reacties weten!

Blijf op de hoogte door 'volg inhoud' aan te klikken.

Ga terug naar het Operatie Klimaat Overzicht

Plaats als eerste een reactie

Dorti Been

Wij, Milieudefensie Groningen, hebben morgen een afspraak met iemand ( naam niet bekend) met RWE Eemshaven. Ze hebben hebben gereageerd op onze vraag om een afspraak en hebben gevraagd met hoeveel mensen we komen. 

Dorti Been

Op vrijdag, 1 april j.l zijn we met een groep van 9 mensen naar de Eemshaven, de RWE, gegaan. Tot onze verrassing was er ook iemand van de lokale pers. Helaas hebben we hiervan niets terug gevonden( er was ook een beving in Groningen) in de lokale pers. We werden vriendelijk ontvangen door de heer Vaes, die vertelde dat de RWE heel druk bezig was de uitstoot te reduceren. Zij ook erg bezig waren met verduurzamen, overstap naar waterstof. etc. Wij konden hier mooi op aansluiten met de herinnering aan 15 april, de datum dat hun klimaatplan ingeleverd moet worden. De heer Vaes gaf aan dat dit centraal zou gebeuren. De kaarten werden overhandigd, foto's gemaakt, ook door hun, voor hun personeelsblad. En wij werden tot slot uitgenodigd nog eens langs te komen voor een rondleiding.

Dat lijkt ons leuk en goed, maar dan gaan we ons goed voor bereiden. Graag met Wolfgang. 

wolfgangrichert Moderator

Dank voor jullie bericht. Ik ga graag mee en help met de voorbereiding daarvan.

En ook nog een korte terugkoppeling van ons gesprek met de directie van RWE NL. Ook zij waren vriendelijk en het was een min of meer open gesprek. Belangrijkste info die we hebben gekregen was dat RWE, dus de moedermaatschappij) eind vorig jaar nieuw beleid heeft gelanceerd dat nogal veel gaat betekenen. Ik ken nog niet alle details en we moeten het nog doorrekenen (dat duurt tot in juni, wordt gedaan door extern bureau voor alle 29 bedrijven) maar hier de belangrijkste dingen voor zover ik ze nu snap:

- UIteraard gaat het voor RWE in eerste instantie over het uitstappen uit kolen, m.n. in Duitsland is dat heel groot issue. Dat gaat RWE volgens mij versnellen in lijn met de veranderingen in de Duitse. politiek.

- In NL gaat het uitfaseren van kolen vooral omdat ze steeds meer biomassa gebruiken. Daar zijn wij natuurlijk helemaal niet blij mee. Ons probleem daarbij is echter dat het in lijn is met overheidsbeleid en dat het 'officieel' correct is om dan  te zeggen - en te rekenen - dat je CO2 uitstoot naar nul is gegaan. Dat is ook in lijn met de afspraken van Parijs. En wij eisen 'Parijs-proof'. Dus wij moeten, met z'n allen nog verder aan onze strategie en communicatie werken. Wordt vervolgd, suggesties zijn welkom.

- Verder nog van alles over minder draaiuren voor gas en investeringen in wind op zee en mogelijk ook waterstof.

Tot hier. We houden contact.


Please inloggen or sign up to comment.