Merle Gosewinkel heeft een bericht geplaatst in Klimaat & Geloof groep

Beste mensen van de Klimaat & Geloof Groep,
Hoe stoppen we gevaarlijke klimaatverandering op een eerlijke manier? Dit is een van de centrale strategische vragen voor de klimaatbeweging. Milieudefensie wil betere, inclusieve antwoorden op die vraag en organiseert daarvoor op zondag 29 januari een grote meet-up in Utrecht. Ik wil hierbij jou en/of collega’s van harte uitnodigen om deel te nemen, en wil je vragen of dit ook iets zou zijn om met jullie achterban te delen. Wij denken dat een diverse samenstelling van deelnemers tot de beste uitkomsten gaat leiden.
Wat is het doel?
Het doel van deze dag is om inspiratie op te doen en perspectieven op klimaatrechtvaardigheid inclusiever te maken. Het gewenste resultaat is (nieuwe) ideeën voor klimaatoplossingen op te halen en/of uit te denken. Daar willen we als Milieudefensie op voortbouwen en inbrengen in de klimaatbeweging.
Wat gaan we doen?
Er zullen vier panelleden het aanwezige publiek inspireren of prikkelen.
We moedigen de panelleden aan om groot te denken. Durf te dromen. Om binnen de 1,5 graden te blijven zijn grote veranderingen nodig. Zulke grote veranderingen zullen het dagelijks leven van mensen wereldwijd, maar zeker ook in Nederland raken. Hoe zorgen we dat de bestaande ongelijkheid tussen mensen kleiner wordt terwijl we CO2 uitstoot verminderen?
De panelleden wordt gevraagd om op elkaar te reageren. De paneldiscussie zal ongeveer een uur duren. Daarna zal de zaal in werkgroepen uiteen gaan om in themagroepen klimaatoplossingen te formuleren, zodat we aan het einde van de dag ook concrete input hebben opgehaald.
Waar en hoe laat?
Zondag 29 januari 13.00-18.00 in de Winkel van Sinkel, Oudegracht 158, Utrecht
Aanmelden en meer info via:
https://milieudefensie.nl/doe-mee/meet-up-klimaatoplossingen#meld-je-aan

We horen graag of iemand uit de groep hier bij kan zijn en of jullie dit met jullie achterban kunnen delen. Als we daar nog kortere promoteksten voor aan kunnen leveren horen we het graag. Natuurlijk ook als je nog vragen hebt.
Met vriendelijke groeten,
Merle Gosewinkel