Oproep voor input lobbybrief

Anna Marsagishvili • 14 June 2021

Beste veranderaars,

 

We hebben net de actie van 10 juni gehad. De actie begon al vroeg in de ochtend met de banners bij de vervuilende bedrijven en eindigde samen bij de Hofvijver in Den Haag. Het was superleuk om te zien hoe wij (op de fiets) vanuit het hele land samen zijn gekomen in Den Haag. Ik vond het een geslaagde dag en ik hoop jullie ook!

Voor nu een kleine oproep. Momenteel zijn een aantal OK groepen namelijk bezig met lobby op de programma's van lokale politieke partijen en Milieudefensie heeft verzoeken gekregen om daar input voor te leveren. Dat doen we natuurlijk graag en het lijkt ons het beste als we daar dan meteen een lobbybrief van maken die naar alle lokale politieke partijen gaat. De beste ideeën van Milieudefensie om op gemeentelijk niveau invulling te geven aan klimaatrechtvaardigheid. Dat gaat dus in het bijzonder om de thema's duurzame energie, verkeer, landbouw, isolatie & warmte, en de gemeente als rolmodel.

We gaan hier de komende weken mee aan de slag en zouden het waarderen als jullie met input komen. Heb je ideeën? Zijn er al beleidspunten die jullie lokaal inbrengen en die in andere gemeenten ook ingebracht zouden kunnen worden? Mail die voor 16 juni aan maina.van.der.zwan@milieudefensie.nl

 

Wij zijn benieuwd naar jullie ideeën!