Fijne feestdagen en.. een gelukkig 2020 | Terugblik!

Bruno Lauteslager Milieudefensie • 16 December 2020

Hi OK'ers,

Genieten jullie van je welverdiende rust de komende weken? Vanaf maandag 21 december werkt het kantoorteam op een laag pitje en de week van 28 december zijn wij helemaal onbereikbaar. Vanaf 4 januari gaan we met frisse moed de klimaatmars tegemoet. 

Even een korte terugblik. Wat hebben we in 2020 allemaal bereikt?

- In de volgende plekken staan er sterke en startende OK teams: Utrecht, Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Den Haag/Leiden, Den Bosch, Wageningen, Deventer, Haarlem, Drenthe, Hilversum, Geldrop, Maastricht, Zeeland, Friesland, Gouda, Amersfoort, Alkmaar, Almelo, Nijmegen, Apeldoorn, Breda, Zwolle.

- Tijdens het huis-aan-huizen 1.0 en 2.0 belden aan bij meer iets meer dan 10,000 deuren en voerden gesprekken met iets minder dan de helft. We legden de basis voor big organising en canvassing klimaat-campagnes in Nederland. We creëerden lokale politieke connecties en zagen klimaatrechtvaardigheid terug in een aantal partijprogramma's. 

- Op 26 juni was klimaat de rode draad. Op 11 plekken in Nederland voerden we actie en betrokken we lokale politici bij duurzaam herstel. 

- In november betrokken we honderden mensen bij het verhaal van regels voor bedrijven en haalden we 8,000 euro op voor de klimaatzaak tegen Shell. Er werden 10 online evenementen georganiseerd en natuurlijk stonden OK groepen van Groningen en Friesland tot aan Den haag op de trappers voor het klimaat.  

- In december startte we met het mobiliseren voor de Klimaatmars. Er zijn al 25 startende coalities door heel het land! 

- Millieudefensie bereikte de 100,000 leden en donateurs

Dat is alvast een waslijst aan prachtigs. Maar waar ben jijzelf trots op? Comment below!