De Shell actieweek is een succes!

Loulou Gontscharoff • 26 November 2020

Vanaf 16 november zijn er door het hele land crowdfunding-acties georganiseerd om de klimaatzaak tegen Shell te ondersteunen. Deze revolutionaire klimaatzaak gaat op 1 december van start en wat zijn er al ontzettend veel fantastische acties geweest!

In Leeuwarden, Utrecht en Amsterdam vonden vorige week drie geweldige online pubquizzen plaats! Alle drie de pubquizzen waren een groot succes met een leuke groep. Zo was er bijvoorbeeld in Amsterdam als intermezzo een interessant interview met Thomas, die in het Milieudefensie Team werkt aan de klimaatzaak tegen Shell.

In Rotterdam vertrok op zondag 22 november een groep van 10 gehuld in overals met olievlekken aan een fietstocht door Rotterdam langs 3 Shell stations. Met deze fossiel vrije wielertocht wist de groep vele (lokale) nieuwswebsites en kranten te bereiken en een radio-interview te scoren op Radio Rijnmond! Benieuwd naar het interview? Op de facebook-pagina van OK Rotterdam is het te beluisteren (https://www.facebook.com/OKRotterdam)

Dankzij al jullie hulp hebben we tot nu toe met alle crowdfunding-acties al €4.686,25 opgehaald! Dit is een geweldig bedrag wat we nooit zonder al jullie energie en enthousiasme hadden kunnen doen.

Maar dat is nog niet alles, want dit is niet het eindbedrag! Je hoort het goed want elke dag stromen er nog meer donaties binnen ter ondersteuning van andere crowdfunding-acties die nog op de planning staan.

Zo zal er op zaterdag 28 november een online pubquiz zijn georganiseerd door het team van Leiden/Den Haag. Je kan je nog aanmelden via deze link: https://facebook.com/events/705430640103006/

Ook zal op 28 november de fietstocht van start gaan vanuit Friesland en Groningen naar Den Haag. Deze meerdaagse fietstocht zal plaatsvinden in meerdere etappes met als slotstuk een symbolische tocht in Den Haag naar de rechtbank op 1 december om de advocaten van Milieudefensie te ondersteunen. Bekijk hier het evenement voor meer informatie en hoe jij kan ondersteunen of sluit aan!

Als laatste zullen er in Roermond en Eindhoven in december nog een online pubquiz plaatsvinden. De pubquiz van Roermond zal zijn op 10 december, bekijk het facebook-evenement via deze link: https://www.facebook.com/RoermondseShellQuiz/ 

Namens Team Operatie Klimaat nogmaals enorm bedankt voor al jullie inzet! Wij waarderen het enorm, want zonder jullie worden deze successen niet gehaald.