Evenement

Lancering Operatie Klimaat! Actiedag

Pien Dijkstra

Ha Stadsorganizers,

Na onze eigen lancering met de huis-aan-huis teams op 20 september is het nu tijd om Operatie Klimaat groots op de kaart te zetten... Op 24 oktober is het zover! Dan maken we onze campagne bekend aan het grote publiek, met o.a. gesprekken op een Klimaatfiets, de tv-uitzending van 'De staat van het Klimaat' waarin de campagne genoemd wordt, we gaan los op social media en natuurlijk gaan we in heel Nederland de straat op om huis-aan-huis gesprekken te voeren! Om dit tot een groot succes te maken hebben we jouw hulp keihard nodig.

Lancering 24 oktober

1. We gaan eind van de middag/begin avond – in heel Nederland - tegelijkertijd de straat op, om huis-aan-huis klimaatgesprekken te voeren! Het zou super zijn als alle huis-aan-huis vrijwilligers hieraan mee zouden kunnen doen. Stuur jij je team een uitnodiging?

In Den Haag pakken we groots uit. Hier gaan we op een Klimaatfiets* in gesprek om een mooi beeld neer te zetten voor de landelijke pers. Mocht je hieraan mee willen helpen, laat het dan weten.

2. Aansluitend om 20:30 willen we jullie vragen om samen met zo veel mogelijk mensen en jouw stadsteam naar het programma ‘'De Staat Van Het Klimaat - HUMAN'.’ te gaan kijken op NPO 1. Hierin wordt onze campagne genoemd en ook de uitslag van een opiniepeiling gepresenteerd. Doe dit bij één van je teamleden thuis, of regel een ruimte waar dit mogelijk is.

Geweldig als jij je buren, vrienden, familie en kennissen hiervoor zou willen uitnodigen.

(Tip: geef na afloop een korte pitch over de campagne in jouw stad, vertel hoe mensen zich kunnen aanmelden én natuurlijk wanneer de volgende huis-aan-huis actie op de planning staat.)

3. Op social media laten we Nederland zien dat de campagne is losgebarsten. Maak dus vooral veel foto’s, fimpjes en deel ze op het Veranderaarsplatform en alle social media kanalen. Vergeet je niet om @Milieudefensie te 'taggen'? ;-)

Laat je even weten of jouw team meedoet? Dit kan door je aan te melden rechts bovenin.

Wij hebben er super veel zin in! :-)