Evenement

Klimaatmars 6 november - Klimaatplicht blok van Milieudefensie

Bruno Lauteslager Milieudefensie

Donderdag 16 setpember was de actie kick-off van..
..onze nieuwe najaarscampagne.. 'Klimaatplicht voor vervuilende bedrijven' Heb jij  ‘m gemist of ben je nieuw bij Operatie Klimaat? Kijk hem hier terug!). Met deze campagne zetten wij druk op de politiek om een nieuwe wet aan te nemen die Nederlandse bedrijven verantwoordelijk houdt voor klimaat- en milieuschade wereldwijd.
 

Klimaatplicht voor vervuilende bedrijven
Dankzij onze Klimaatzaak moet Shell van de rechter veel meer doen om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. De CO2-uitstoot moet sneller en fors omlaag. Dat geldt niet alleen voor de activiteiten van Shell zelf, maar ook voor alle toeleveranciers. Dit vonnis is pure winst. Maar als de andere grote vervuilers gewoon doorgaan met vervuilen en mensenrechten negeren, komen we er niet. Grote vervuilers moeten actief bijdragen aan de oplossing van de klimaatcrisis. En dat kan met een wet die bedrijven verplicht om wereldwijd maatschappelijk verantwoord te ondernemen.


Klimaatmars 6 november & inschrijven Milieudefensie blok
Om deze eis kracht bij te zetten organiseert Milieudefensie een enorm Klimaatplicht blok tijdens de grootste Klimaatmars ooit op 6 november in Amsterdam. En daar hebben we jouw hulp hard bij nodig! Samen met jou en alle andere veranderaars gaan we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen zich aansluiten bij ons ‘Klimaatplicht blok’. Gezien de verwachte opkomst is het belangrijk dat iedereen zich via deze link inschrijft voor dit blok van Milieudefensie, zodat alle belangrijke praktische informatie en updates direct bij iedereen terecht komt. Bovendien kunnen we deelnemers daarna begeleiden naar een lokale Operatie Klimaat groep, om ook na 6 november actief te blijven. Meld ook jezelf aan en nodig je Operatie Klimaat groep uit hetzelfde te doen. 
 

Mobiliseren voor 6 november, zo ga je zelf aan de slag!
We gaan ons best doen zoveel mogelijk mensen te mobiliseren voor het Klimaatplicht blok. Zo ga je met je Operatie Klimaat groep aan de slag:
Zorg dat iedereen bij jou uit de buurt meeloopt met het Klimaatplicht blok en reis samen met je lokale Klimaatcrisis Coalitie;
 - Organiseer een bel-avond met jouw groep om te werven onder Milieudefensie leden;
 - Flyer en hang posters over de Klimaatmars op in jouw buurt;
- Kom naar de ‘Zichtbaarheid creëren - Communicatie, Pers & Actie‘ webinar op 14 oktober;
- En natuurlijk: Maak samen spandoeken en protestborden.

De webinar 'Dicht voor Klimaatplicht' is al geweest, kijk hem hier terug

Blijf via het Veranderaarsplatform op de hoogte van nieuws en te komen acties, zoals Twitterstorms! Ben je nieuw bij Operatie Klimaat en kan je wel wat hulp gebruiken? Kom dan met ons in contact via doe.mee@milieudefensie.nl.

Operatie Klimaat, nieuwe coaches aan de slag
Er zijn nieuwe Operatie Klimaat coaches aan de slag gegaan om jullie te ondersteunen bij activiteiten. - Naast ondersteuning bij de mobilisatie kunnen jullie de coaches inzetten om trainingen van de trainerspoel organiseren en zo je groep te versterken.
- Ook kan jouw Operatie Klimaat groep nu zelf aan de slag met het bellen van nieuwe veranderaars die zich aanmelden in jouw stad of regio.

De coaches nemen in de aankomende twee weken telefonisch contact op. Met opmerkingen en vragen kun je altijd contact opnemen via doe.mee@milieudefensie.nl.   
 

Let's mobilise!