Zure regen 1970/80

Dado Kavazovic • 13 October 2022

Beste mensen 

 

Ik ben Dado Kavazovic, een onderzoeker verbonden aan het Institute for Futures Studies in Zweden, een onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met vraagstukken over de toekomst.  

 

Momenteel zijn wij bezig met een project dat gaat over succesvolle voorbeelden uit het verleden wat betreft milieuproblemen. Specifiek ben ik bezig met de reductie in So2 en zure regen die rond de laatste decennia van de vorige eeuw heeft plaatsgevonden. Online is veel te vinden over de uiteindelijke gebeurtenissen maar niet de debatten en het maatschappelijke klimaat waarin deze debatten plaatsvonden. Wij zouden graag willen weten welke verschillende actoren actief waren in deze tijd en op welke manieren zij hebben geprobeerd om het maatschappelijke/politieke debat te sturen.  Wij hopen door het beter in kaart te brengen van dit soort successen, we beter de huidige milieu/klimaatproblemen kunnen aangaan.

 

De reden waarom ik hier een berichtje plaats, is omdat ik tijdens mijn zoektocht de naam Milieudefensie meerdere keren heb zien langskomen als aanjager van het publieke debat en hoop dat er hier mensen zijn die mij in contact kunnen brengen met Milieudefensie activisten die rond de jaren 1970/1980 actief waren.

 

Met vriendelijke groeten  

Dado Kavazovic