7 tips voor Social Media

Joep Karskens Milieudefensie • 21 februari 2020

7 tips voor sociale media 
 

 1. Bedenk altijd: wat moet dit bericht doen? Wat is het ultieme doel van dit ene berichtje? Doorklikken? Reageren? (Een video) bekijken? Liken? Hoe bereik je dat het beste?
   
 2. De beste berichten zijn een combinatie van relevantie en fun. Veel mensen zitten op social media voor vermaak. Maak je berichten leuk, speels of inspirerend.
   
 3. Voeg altijd een foto of video toe. Doe je mee aan Operatie Klimaat? Dan kun je beelden van Milieudefensie gebruiken. Maar het allerleukst is het als je zelf een foto of video maakt.
   
 4. Tag mensen en organisaties waarover je het hebt. Dat doe je door de gebruikersnaam toe te voegen middels een @. Bijvoorbeeld @Milieudefensie.
   
 5. Voeg een CTA (Call To Action) toe. Dit betekent dat je de lezer oproept om iets te doen. Bijvoorbeeld: teken de petitie of doe mee met de crowdfunding. Maar ook: kijk de video, deel/like dit bericht of lees dit artikel. Hierbij voeg je in de meeste gevallen dus een link toe aan je bericht. Zoals:
  De OK vragenlijst: https://milieudefensie.nl/actie/operatie-klimaat/
   
 6. Je kunt ook eens bij de pagina van een andere Operatie Klimaat-groep kijken voor inspiratie. En help elkaar, like het bericht en reageer erop!
   
 7. Even geen inspiratie? Deel een bericht van Milieudefensie. Zo bouw je mee aan de beweging die ook jouw groep weer kan versterken.

BONUSTIP: Gebruik het Milieudefensie spiekbriefje en schrijf eenvoudig topteksten.

Topteksten

 

Wat is jouw tip? Bij wat voor berichten stop je zelf met scrollen? Wat zou je willen dat je 3 jaar geleden wist over social media? Laat het weten in de reacties!