3 oktober flyer

Klimaat&Geloof Bezinningsdag

Rianne ten Veen

Sinds een jaar of 5 bestaat de Interreligieuze Klimaat&Geloofgroep, bestaande uit moslims, joden, hindoes, boeddhisten en christenen. Wij allemaal voelen de verantwoordelijkheid om aandacht te vragen voor de enorme klimaatcrisis die ons te wachten staat en in feite al begonnen is.

 

Aandacht vragen voor de klimaatcrisis hebben we een paar keer met een grote interreligieuze viering, voorafgaand aan grote klimaatdemonstraties. In 2019 was dat in de Dominicuskerk Amsterdam in 2019, in 2021 in de Westerkerk in Amsterdam en in juni van dit jaar in de Laurenskerk in Rotterdam. Maar we hebben ook van ons gedeelde interreligieuze klimaatzorg laten horen via een aantal bezinningsstukken en plaatselijke akties.

 

Op dit moment willen we ons bezinnen hoe we als groep verder zullen gaan. Bij deze reflectie laten we ons leiden door een aantal vragen. Hoe kunnen wij als religies een zinvolle bijdrage leveren in het denken over een duurzame samenleving, waarin het voor ieder mens goed toeven is? Hoe spreken we beter onze eigen religieuze achterban aan? En hoe kunnen we ons het beste door elkaar laten voeden?

 

Aan de voorbereiding van de klimaatviering in de Laurenskerk werkte het Platform voor Religies en Levensbeschouwingen Rotterdam van harte mee.

Vanuit die vruchtbare samenwerking, leggen wij u nu de volgende vraag voor:

 

Wilt u op de bovengenoemde vragen meedenken met onze Interreligieuze Klimaat&Geloofgroep? Wilt u vanuit uw overtuiging een bijdrage leveren aan een duurzame wereld?

 

Doe dan met ons mee! Graag willen wij u dan uitnodigen om aanwezig te zijn op onze bezinningsmiddag op maandag 3 oktober van 16:00 – 19:30
in de Ulu moskee in Utrecht (loopafstand van station Utrecht).

 

Met vriendelijke groet,

Namens de Interreligieuze Klimaat&Geloofgroep

 

Bikram Lalbahadoersing

Rianne ten Veen

Elske Scholte (tel. 06-53338586)