Onze campagne: Klimaatplannen

Operatie Klimaat voert op dit moment campagne om 30 vervuilende bedrijven in beweging te krijgen. Op deze pagina leggen we uit hoe we dat gaan doen.

Onze eis: Kom met een goed klimaatplan

Het is de hoogste tijd dat de grote vervuilers met ambitieuze klimaatplannen komen, en laten zien hoe ze hun CO2-uitstoot zo snel mogelijk afbouwen met minstens 45%. Alleen zo voorkomen we de ergste klimaatrampen nog. Samen zorgen we dat ze kiezen voor een gezonde bedrijfsvoering die wel houdbaar is. Dit is onze laatste kans. Doe je mee?

Na onze overwinning in de Klimaatzaak tegen Shell is het tijd dat ook de andere grote vervuilers nu in actie moeten komen. Maar uit zichzelf doen ze dat niet. Daarom vroegen we van 29 grote Nederlandse vervuilers dat zij een klimaatplan inleveren dat voldoet aan de doelstellingen van Parijs (45% reductie van CO₂-uitstoot in 2030). Dat hebben ze allemaal - mede dankzij onze druk aan de poorten - gedaan. Maar uit de doorrekening van hun plannen in de Klimaatcrisis-Index, blijkt dat hun plannen flink teleurstellen.

 

KCI factsheet

 

Wat wij doen: lokaal campagnevoeren

De 30 vervuilers (29 + Shell) komen niet zo snel van ons af. Milieudefensie voert gesprekken met de CEOs van de vervuilers, brengt rapporten uit, voert campagne via landelijke en sociale media, en via abri's en billboards.

Maar alleen zo komen we er niet. Het draagvlak voor deugend klimaatbeleid in de samenleving moet beter zichtbaar worden. Door het hele land zijn we daarom vanuit lokale actiegroepen - Operatie Klimaatgroepen - campagne aan het voeren voor de fabriekspoorten en filialen van de vervuilers. Wij voeren gesprekken met medewerkers, klanten en omwonenden om hen een stem te geven in het beleid van hun bedrijf. En op het juiste moment voeren we ook acties uit bij de hoofdkantoren, fabriekspoorten en filialen.

En wat blijkt: hier worden de bedrijven nerveus van. Ze kunnen niet meer om ons heen. Doe jij mee?

👉 Aan de slag

 


Meer informatie

Wil je meer leren over onze campagne? Lees dan de veelgestelde vragen of download ons campagneplan (PDF).

Leer meer over de 30 vervuilende bedrijven waar wij ons op richten, of bekijk onze meer uitgebreide uitleg (wiki).


 

Bewerk deze pagina