Afgelopen zaterdag 21 januari kwamen we bijeen om actieplannen voor de aandeelhoudersvergaderingen te maken. Met deelname van 40 enthousiaste OK'ers kijken we terug op een geslaagde middag! De slideshows en belangrijke data vind je onderaan terug.

Er is een begin gemaakt met de uitwerking van actieplannen voor de aandeelhoudersvergadering van Ahold, ING en Rabobank. Zie hieronder de stand van zake per bedrijf:

  • Ahold Delhaize: de aandeelhoudersvergadering is op woe 12 april. OK Rotterdam, OK A'dam #2 en OK 't Gooi werken aan de actie. arjan.laan@milieudefensie.nl is de betrokken organizer vanuit kantoor. Er wordt een datum geprikt met de aanwezige veranderaars op 21 januari om het plan verder uit te werken.

  • ING: de aandeelhoudersvergadering is op maandagmiddag 24 april. OK Amsterdam werkt hierin samen met OK Zwolle (en misschien OK 't Gooi?). ivo.verburg@milieudefensie.nl is de betrokken organizer vanuit kantoor. Begin februari gaan we het plan verder uitwerken. Er zal worden samengewerkt met FossielVrij en XR Money Rebellion. Op zondagmiddag 23 april willen we een grootse manifestatie organiseren bij het hoofdkantoor van ING.

  • Rabobank: de certificaathoudersvergadering is in mei. OK Utrecht gaat actievoeren. anna.parfenova@milieudefensie.nl is de betrokken organizer vanuit kantoor. Er zal worden samengewerkt met Greenpeace en XR Landbouw.

Wil jij ook meehelpen organiseren maar ben je nog niet aangehaakt? Stuur Arjan, Ivo of Anna een mailtje!


Algemeen actieconcept: aandeelhouders interviewen

Verder is er gesproken over Friesland Campina en Vion, en bedachten we een algemeen actieconcept om aandeelhouders te interviewen. Dit zou bij alle aandeelhoudersvergaderingen te gebruiken zijn.

Wil jij meedenken om van dit idee werkelijkheid te maken? Kom dan in de WhatsAppgroep erbij.

Zie bijgevoegd de presentaties van Peter over het inspreken tijdens de aandeelhoudersvergaderingen en Merel en Ivo over actievoeren en aankomende belangrijke bijeenkomsten en momenten.


Vervolg

Bestanden