Evenement

OK strategiesessie: Hoe gaan we verder in 2023? (Hoofdkantoren & filialen)

Bruno Lauteslager Milieudefensie

Plannen bespreken voor 2023

Zo! De Actiemarathon zit erop, en Albert Heijn is om. Maar hoe blijven we ook in 2023 druk zetten op de 29 vervuilers? Op 10 december, na de ALV van Milieudefensie, komen we bijeen in twee groepen om de plannen te bespreken.

  1. Hoofdkantoren: in deze groep bespreken we hoe we impact willen maken tijdens de aandeelhoudersvergaderingen van hoofdkantoren in het voorjaar van 2023.
  2. Filialenstrategie: in deze groep bespreken we hoe we impact kunnen blijven maken door druk te zetten op filialen, nu Albert Heijn 'om' is.

Wanneer? 12.30-13.30 is de lunch, en tussen 13.30 en 16.00 bespreken we de plannen.
Waar? De Lik, Wolvenplein 27, Utrecht (zelfde locatie als de ALV).
 

1) Hoofdkantoren & aandeelhoudersvergaderingen

Het aandeelhoudersvergadering seizoen komt dichterbij. Graag nodigen we alle lokale organizers, of tenminste één persoon per groep, uit om na te denken over hoe we actie willen gaan voeren tijdens, en in aanloop naar de aandeelhoudersvergadering. Hoe gaan we de lokale media en de gehele omgeving van het bedrijf zo bespelen dat heel veel mensen gaan deelnemen aan de lokale demonstratie op de aandeelhoudersvergadering? Vanuit kantoor willen we acties bij vijf aandeelhoudersvergaderingen groot maken: die van Ahold, Rabo, ING, Aegon en Unilever. Maar nog liever stellen we iedereen in staat om zelf een plan te maken in de aanloop naar álle vergaderingen.


2) Filialenstrategie

Nu Albert Heijn heeft aangekondigd met een klimaatplan te komen voor de supermarktketen zetten wij de volgende stappen in onze strategie. Gaan wij lokaal druk opbouwen op een volgende bedrijf of vereist Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn nog verdere druk? Blijven wij druk opbouwen via filialen of gaan wij op een andere manier lokaal campagnevoeren? Aan alle mensen die waren gestart met de Albert Heijn filialenstrategie de oproep: kom deze middag lekker meedenken.