Oosterhout

Sluit je aan bij Milieudefensie Oosterhout! Meld je aan en kom in contact met veranderaars bij jou in de buurt. Samen komen we in actie voor het klimaat.

Milieudefensie is een beweging van mensen door heel Nederland die in actie komen voor een leefbare aarde. Samen brengen we grote vervuilende bedrijven in beweging. Iedereen kan meedoen.

Door heel Nederland zijn lokale groepen actief. We hebben jou hard nodig om een van die groepen te komen versterken.

Doe mee met een actie, volg een training, of help iets organiseren. Je kan op veel manieren bijdragen: beheer sociale media, ontwerp illustraties, schrijf persberichten of mobiliseer mensen. We hebben zo veel mogelijk verschillende skills en creatieve ideeën nodig, zodat we samen impact kunnen maken.

Milieudefensie Oosterhout

Milieuvereniging Oosterhout is opgericht in 1987. Sinds 1995 is het een lokale afdeling van de vereniging Milieudefensie. Onze afdeling bestaat uit een groep vrijwilligers met veel juridische kennis en ervaring op het gebied van ecologie, natuur en landschap. We werken nauw samen met de Brabantse Milieufederatie en met verschillende lokale milieugroepen in de regio.

Wat doen we

We ondersteunen acties van de landelijke vereniging Milieudefensie. Daarnaast organiseren we ook lokale activiteiten. Vooral op het gebied van natuur en biodiversiteit.

We zitten bij nieuwe ontwikkelingen, die een bedreiging vormen voor de natuur, aan tafel bij overheden en de politiek om het beleid te beïnvloeden. Als er toch besluiten genomen worden die niet goed zijn voor de natuur, kiezen we de juridische weg. Vaak met succes!

Voorbeelden hiervan zijn nieuwe wegen waarvoor natuur moet verdwijnen, agrarische schaalvergroting en recent ook aanleg van zonneweides in waardevolle gebieden. Ook met de stikstofproblematiek houden we ons steeds meer bezig.