Leeuwarden

Sluit je aan bij Milieudefensie Leeuwarden! Meld je aan en kom in contact met veranderaars bij jou in de buurt. Samen komen we in actie voor het klimaat.

Milieudefensie is een beweging van mensen door heel Nederland die in actie komen voor een leefbare aarde. Samen brengen we grote vervuilende bedrijven in beweging. Iedereen kan meedoen.

Door heel Nederland zijn lokale groepen actief. We hebben jou hard nodig om een van die groepen te komen versterken.

Doe mee met een actie, volg een training, of help iets organiseren. Je kan op veel manieren bijdragen: beheer sociale media, ontwerp illustraties, schrijf persberichten of mobiliseer mensen. We hebben zo veel mogelijk verschillende skills en creatieve ideeën nodig, zodat we samen impact kunnen maken.

Milieudefensie Leeuwarden

Wij strijden lokaal voor ecologische rechtvaardigheid. We bouwen aan een eerlijk en duurzaam Leeuwarden. Dit doen we door middel van acties, onderzoek, (rechts)procedures en beïnvloeding van lokale en provinciale politiek.

We doen het niet alleen!

Naast de ondersteuning vanuit de landelijke organisatie werken we, afhankelijk van het onderwerp ook samen met Friese Milieufederatie, Fryske Gea, Urgenda, Vogelwacht, plaatselijk belangen, etc.

Geen evenementen maar acties!

Hounspolder weidevogelparadijs

Hounspolder weidevogelparadijs, aan de zuidkant van Leeuwarden, wordt bedreigd door woningbouw. Grutto's, kieviten, tureluurtjes en scholeksters broeden er, soms ook kluten. Zelfs lepelaars zie je er. De Hounspolder is zeer succesvol weidevogelbroedgebied. Mensen houden er van, omdat het er mooi is en je er de weidevogels van dichtbij kunt bekijken. De gemeente Leeuwarden wil er een nieuwbouwwijk vlak tegenaan bouwen, en dat terwijl er de laatste 15 jaar al heel veel weidevogelgebied rond Leeuwarden verdwenen is, én er genoeg plek is elders om te bouwen. Milieudefensie Leeuwarden strijdt voor behoud, samen met andere organisaties waaronder de Friese Milieufederatie, Vogelwacht Leeuwarden, XR, Natuurmonumenten en Urgenda. Klik hier voor meer achtergrondinformatie, acties en rondleidingen.

Andere links

  • Klik hier voor het nieuwsbrievenarchief