Evenement

Trainingsprogramma voor wereldverbeteraars

Stichting Verbeter de Wereld

Hét trainingsprogramma voor ambitieuze studenten en (young) professionals, die hun talenten in willen zetten voor een betere wereld!

Je kunt je nu aanmelden voor de komende editie van het programma! Er zijn nog een paar plekken vrij. De data daarvoor zijn:
vrijdag 1 t/m zondag 3 oktober 2021: trainingsweekend 1
zaterdag 20 t/m zondag 21 november 2021: trainingweekend 2
zondag 30 januari 2022: slotdag

Wat doen wij?
Verbeter de Wereld bestaat uit een groep professionele trainers en coaches die hun expertise aanbieden door middel van het Trainingsprogramma voor Wereldverbeteraars. Dit programma is speciaal ontworpen voor idealistische (young) professionals die méér willen.
Het trainingsprogramma duurt ruim vier maanden en bestaat uit twee trainingsweekenden, een slotdag en daartussen persoonlijke coaching.

Wat ga je doen?
1. Project opzetten: binnen 4 maanden zet je een bijzonder wereldverbeterend project op, samen met andere deelnemers van het trainingsprogramma. Tijdens het eerste weekend worden de groepen gevormd. Je bepaalt helemaal zelf waar je je voor in wilt zetten en hoe je project vorm krijgt.
2. Jezelf ontwikkelen: je leert over missiegericht projectmanagement, communicatievaardigheden en er zijn regelmatig feedbackmomenten waar je kunt leren over jou als teamplayer, als leider en als waarmaker.
3. Praktisch idealisme: jouw dagelijkse keuzen hebben een directe impact overal op aarde. Welke keuzen maak je en waarom? Wij inspireren je om de volgende stap te zetten.

Uniek
Het is een programma dat naast leren creëren van wereldverbeterende projecten, draait om zingeving, persoonlijke groei en ontwikkeling. Oud-deelnemers geven aan dat dit laatste het een uniek programma maakt, omdat het naast doen ook mag gaan over levensvragen. Door het trainingsprogramma word jij een katalysator voor een mooiere wereld!

Van welk thema gaat jouw bloed sneller stromen?
Duurzaamheid: energievoorziening van de toekomst, de afvalberg, cradle to cradle
Armoedebestrijding: onderwijs, microkrediet, solidariteit
Vrede en veiligheid: saamhorigheid, begrip, democratie
Menswaardigheid: elkaar zien staan, diversiteit, liefde, samen leven
Iets anders? Bij Verbeter de Wereld kun je er mee aan de slag!

We zijn een stichting, en alle training en coaching wordt aangeboden door vrijwilligers. Je betaalt alleen zelf de onkosten voor de weekenden. Nog meer informatie vind je op onze website, of stuur ons een berichtje!