Schone Lucht voor Ons en Onze Kinderen - Webinarserie voor een duurzaam Maastricht

Maastricht For Climate • 28 January 2021

Tijdens het tweede evenement zullen de panelleden het luchtvervuiling probleem in Maastricht bespreken.
De stad Maastricht is een van de steden met de meeste luchtvervuiling in het land door auto’s, vrachtwagens, boten en vliegtuigen die de regio Maastricht als speeltuin gebruiken. Tegelijkertijd spelen onze kinderen niet meer buiten – er is zoveel openbare ruimte voor vervoer ingericht dat onze straten niet meer veilig of gezond genoeg zijn om te ontdekken. Wij eisen dat de gemeente krachtiger optreedt tegen luchtvervuiling!‼️ 

Het panel brengt drie sprekers samen om de implicaties van luchtvervuiling voor onze gezondheid en de stad Maastricht te bespreken. Het panel bespreekt de ernstige effecten van vervuiling op onze gezondheid en de manieren waarop de stad Maastricht dit kan verhelpen. Het aantal vervuilende personenauto’s en vrachtverkeer in en rond de stad dienen op korte termijn teruggeschroefd te worden. 

Het invoeren van een lage emissiezone zal de uitstoot van broeikasgassen en verdere vervuiling van de luchtkwaliteit in onze stad enorm verbeteren. Wij als burgers van Maastricht hebben recht op gezonde, schone lucht en een veilige omgeving. 

Het aanpakken van dit probleem kan niet langer meer uitgesteld worden!⏳

Doe mee met onze discussie laten we samen oplossingen vinden voor ons vervuilde Maastricht.💚💪

Meld je hier aan om mee te doen!

Meer info vind je hier: https://www.maastrichtforclimate.nl/event/schone-lucht-voor-ons-en-onze… 

Met steun van Profileringsfonds UM, Universiteitsfonds Limburg, CODE 043 en Milieudefensie