Gratis Openbaar Vervoer-Webinarserie voor een duurzaam Maastricht

Maastricht For Climate • 28 January 2021

Mensen moeten een aantrekkelijke reden hebben om de auto te laten staan. In Nederland is het OV echter peperduur, terwijl gratis openbaar vervoer een logische stap is als je serieus de klimaatcrisis wilt aanpakken. In deze meeting gaan activisten en medewerkers uit het OV dieper in op het vraagstuk van vervoer, dat in Nederland een pijler van de economie vormt.

Nederland heeft het duurste openbaar vervoerssysteem van Europa. Daarom is het logisch dat veel mensen liever hun auto en/of scooter blijven gebruiken. Vooral mensen met een lager inkomen kunnen zich geen mooie elektrische auto veroorloven. Ze zullen ook het hardst worden getroffen als de olieprijzen en belastingen moeten worden verhoogd. Alternatieve vormen van vervoer zijn echter haalbaar, het is gewoon een kwestie van politieke wil. Zo heeft Luxemburg al gratis openbaar vervoersysteem. Dit is een concrete en positieve manier om mensen het gevoel te geven dat we verdere escalatie van de klimaatcrisis kunnen stoppen.

In deze webinar gaan we het hebben over de behoefte aan meer openbaar vervoer, de subsidies voor de uitbreiding van de luchthaven Maastricht-Aken en bekijken we de huidige situatie met (semi-) geprivatiseerde bedrijven zoals de NS. Dus mis vooral niet deze kans om mee te doen aan dit evenement!

Dit evenement zal plaatsvinden via Zoom in Engels en Nederlands. Voel je vrij om mee te doen, of je nou een internationale student bent of iemand uit de lokale gemeenschap. 🙌🙌

We hopen je daar te zien!

Sign up here for the event!

Meer info vind je hier: https://www.facebook.com/events/412980983344898/ 

Met steun van Profileringsfonds UM, Universiteitsfonds Limburg, CODE 043 en Milieudefensie