Eindsprint Ahold-campagne: op naar de aandeelhoudersvergadering!

Meindert Boersma Milieudefensie

Denk mee voor de eindsprint richting de Ahold-aandeelhoudersvergadering van 12 april!

Eind februari hebben we #DeLaatsteAanmoediging gelanceerd om een goed klimaatplan te eisen van Ahold Delhaize, moederbedrijf van o.a. Albert Heijn, Etos, Gall&Gall en bol.com (lees hier meer over de campagne).

Jullie - lokale groepen verspreid over het hele land - hebben inmiddels al meer dan honderd persoonlijke aanmoedigingen opgehaald voor de CEO van Ahold Delhaize, die we gaan presenteren tijdens de aandeelhoudersvergadering van 12 april.

Maar we zijn er nog niet. Om een sterke aanmoediging voor klimaatactie te laten horen willen we zoveel mogelijk van die aanmoedigers mobiliseren om naar de aandeelhoudersvergadering te komen. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig!

Daarom organiseren we een sessie voor iedereen die mensen in hun omgeving wil activeren om naar de aandeelhoudersvergadering te komen. Deze sessie is geschikt voor zowel mensen die nieuw zijn bij de campagne als mensen die al aanmoedigingen hebben opgehaald (en in dat geval horen we natuurlijk graag je ervaringen!).

In deze sessie gaan we een plan maken om nog meer aanmoedigingen op te gaan halen en zoveel mogelijk mensen naar de aandeelhoudersvergadering te krijgen. Hierbij staat kruisbestuiving centraal: leren van elkaars acties en ideeën. Zo hebben lokale groepen al knutselavonden georganiseerd en actie gevoerd voor hun lokale Albert Heijn.

Samen gaan we mobiliseren om een sterk geluid voor klimaatactie te laten horen bij Ahold!

Heb je nog geen aanmoediging achtergelaten? Klik dan hier om een aanmoediging te schrijven bij een initiatief bij jou in de buurt. En klik hier als je een nieuw lokaal initiatief op wilt zetten!

Schrijf je daarnaast hier alvast in voor de Ahold-aandeelhoudersvergadering van 12 april.

__________________________________________________________________________________

Wanneer: 22 maart, van 19.30 tot 20.30
Waar: digitaal, via zoom: https://us06web.zoom.us/j/89882861090?pwd=WlJHblozZDhXRnJNT05YT2JCblg3Zz09

Vanaf je telefoon aanhaken?
Zoom ID: 898 8286 1090
Passcode: 334455