#DeLaatsteAanmoediging voor de CEO van Ahold Delhaize

Ahold Delhaize ligt (nog steeds) op ramkoers met het klimaat. Daarom gaan we massaal aanmoedigingen verzamelen voor de CEO van Ahold, die we gaan presenteren bij de aandeelhoudersvergadering op 12 april 2023.

Ahold, moederbedrijf van onder andere Albert Heijn, Etos, Gall&Gall en Bol.com, draagt bij aan klimaatverandering met hun enorme fossiele CO2-uitstoot. Aan die uitstoot zit een behoorlijk prijskaartje vast. Onderzoek van Profundo laat zien dat, wanneer Ahold doorgaat met het meest recente plan, het bedrijf tussen nu en 2050 voor €110 miljard euro aan klimaatschade zal veroorzaken.

In dit plan goochelt Ahold met cijfers. Onder de streep blijft er slechts een schamele voorgestelde reductie van 28% in 2030 over. Dat is onacceptabel. Want zolang Ahold Delhaize niet genoeg doet om haar uitstoot terug te dringen, dwingt ze ons met iedere aankoop om bij te dragen aan de verwoesting van de planeet.

Dat kunnen we niet accepteren. Daarom doen we nu een laatste aanmoediging en eisen wij dat Ahold in 2023 met een nieuw klimaatplan komt. De ambitie moet daarbij sterk omhoog. We eisen minimaal 45% minder CO2-uitstoot in 2030 (in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs), een eerlijke productieketen en duurzaam voedsel voor iedereen in de schappen.

Door aanmoedigingen te verzamelen per gemeente, laten we zien dat overal in Nederland mensen verandering eisen van Ahold.


Zo verzamel je 'boodschappen'

Met een paar keer klikken ben je zo begonnen.

naar de website

Opstarten

 • Check of er al een initiatiefnemer is voor jouw buurt op ahold.milieudefensie.nl. Zo ja, sluit je aan! Mail naar arjan.laan@milieudefensie.nl en wij brengen je in contact.
 • Nog geen campagne in jouw buurt? Word dan zelf de initiatiefnemer! Maak zelf een campagne aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je te ondersteunen.
 • Blijf op de hoogte via de Ahold mobilisatie groepschat via Signal.

Actie in de taxi

 1. Via social media: Deel digitaal een oproep binnen je netwerk (bijv. via e-mail, WhatsApp, Facebook, Twitter of Instagram). Deel je eigen aanmoediging, of haal inspiratie uit onze open brief naar Ahold.
 2. Fysiek aanmoedigingen ophalen: Organiseer samen met jouw lokale groep, vrienden of familie een moment om aanmoedigingen te verzamelen. Spreek bijvoorbeeld klanten aan voor de ingang van een AH, Etos of Gall&Gall. Of spreek voorbijgangers aan op de biologische markt of in een druk park.
  Ga je de straat op? Onderaan deze pagina vind je:
  - De algemene flyer met QR-code (je kunt natuurlijk ook voor jouw specifieke pagina een QR-code maken)
  - Een aanmoedigingslijst om aanmoedigingen op papier op te halen. Deze aanmoedigingen kun je vervolgens via de website invoeren.
 3. Meld je aan voor onze manifestatie op 12 april, tijdens de aandeelhoudersvergadering van Ahold. Tijdens de actie presenteren we de aanmoedigingen aan de aandeelhouders en CEO van Ahold.

Aanmoedigers mobiliseren voor de manifestatie op 12 april

 • Heb je een boel aanmoedigingen opgehaald? Lekker bezig! Nodig jouw aanmoedigers uit om hun aanmoedigingen te knutselen/plakken op fysieke (lege!) boodschappen, en die mee te nemen naar onze actie op 12 april. Je mailt jouw aanmoedigers via de knop Email supporters op de website.

Hulp nodig? Mail naar

meindert.boersma@milieudefensie.nl voor digitale vragen of
arjan.laan@milieudefensie.nl voor praktische vragen

Bestanden