Een topdag was het, afgelopen zaterdag. Wat een energie, kennis en gezelligheid brachten jullie met je mee. In de ochtend haalden we inspiratie uit verrassende workshops. In de middag maakten we plannen om de druk op grote vervuilers zodanig op te krikken, dat zij tijdens de komende aandeelhoudersvergaderingen niet meer om deugend klimaatbeleid heen kunnen.

Met een opkomst van 125 veranderaars was dit een van de grootste campagnedagen ooit. Een teken dat onze beweging groeit. En dat is maar goed ook, want alleen samen kunnen we verandering afdwingen.

Hoe verder?

Operatie Klimaat
Ben je nieuw bij Operatie Klimaat, en/of nog niet geland bij een groep? Dan bellen we je ergens in de komende weken. Of zoek alvast een groep bij jou in de buurt op deze map.  Andere vragen? Mail naar arjan.laan@milieudefensie.nl 

Door met onze campagnes op bedrijven
     Groepen in de buurt van een hoofdkantoor gaan door met acties en gesprekken. Aan de poort blijven we in gesprek met medewerkers om de druk bij CEO‘s te vergroten. Bij een vijftal bedrijven zien we potentie voor het zetten van grote stappen naar deugende klimaatplannen. Om hierop in te spelen plannen we strategiesessies in met sommige groepen.    
  Woon je niet in de buurt van een hoofdkantoor, of wil je liever/ook drukzetten op Ahold? Jij kan aan de slag met de filialenstrategie. Je gaat aan de slag door gesprekken te voeren met klanten bij een Ahold filiaal bij jou in de buurt. En te bouwen aan een lokale petitie. Om het filiaal 'om' te krijgen.

Belangrijke data zijn de gesprekstraining op 29 oktober (schrijf je in!) en de OK Actieweek van 21 t/m 27 november. Blijf verder op de hoogte via ons prachtige OK Campagnecentrum!

Campagnevoeren op Shell 
Meld je aan voor de actie op 27 oktober. Vragen of ideeën? Zou je willen helpen de zittingsdagen in het voorjaar zo groots mogelijk te maken? Mail naar arianne.casimiri@milieudefensie.nl.

Milieudefensie Jong
 We vierden zaterdag de transitie van Jongeren Milieu Actief naar Milieudefensie Jong! Het nieuwe jongerenteam gaat gelijk keihard verder met een succesvolle campagne op Ahold. Volg de sociale mediakanalen om op de hoogte te blijven van komende acties.

Zou je actief willen worden bij Milieudefensie Jong of heb je scherpe vragen, briljante ideeën? Het kan allemaal! Mail dan pelle.nellissen@milieudefensie.nl.

Nabranders

Verdwaald, of heb je vragen? Mail naar doe.mee@milieudefensie.nl