Evenement

De Grote Campagnedag (25 februari 2023)

Arjan Laan Milieudefensie

AANMELDEN

Op zaterdag 25 februari bereiden we je voor om actie te voeren bij grote bedrijven. Na deze dag kan je uitleggen wat klimaatrechtvaardigheid is, weet je hoe je grote vervuilers aanspreekt, heb je genoten van live muziek en ben je helemaal klaar voor de lente!

Deze lente gaan we 29 vervuilende bedrijven en hun aandeelhouders aanspreken op hun verantwoordelijkheid. Zij hebben een grote rol te spelen in het stoppen van gevaarlijke klimaatverandering. Vorig jaar zeiden Albert Heijn en Pensioenfonds ABP al toe om hun klimaatplannen aan te scherpen. Dankzij de acties van veranderaars zoals jij!

Kom in actie!

Ben jij het ook zo zat om je best te doen voor het klimaat, terwijl grote bedrijven maar doorgaan met vervuilen? Tijd om ze nog verder onder druk te zetten. Tijdens de Campagnedag op 25 februari leer je hoe. Daar gaan we ons voorbereiden om stevig actie te voeren deze lente.

Deze campagnedag is voor de (toekomstige) strijders van Milieudefensie Jong, mensen die actievoeren nog spannend vinden, ervaren activisten én Operatie Klimaat-veteranen. Iedereen is welkom om kennis te maken met de beweging. Of weer eens lekker bij te praten met gelijkgestemden. Neem dus je buren, vrienden, collega’s of familie mee!

Het programma

  • Update van Milieudefensie & Milieudefensie Jong: Wat hebben we tot nu toe gedaan? En wat zijn we van plan?
  • Workshops: klimaatrechtvaardigheid, knallende stickers ontwerpen, praten met de pers of collectief actievoeren. Aan jou de keuze!
  • Op de dag zelf kun je een klein aandeel kopen van één van de 29 bedrijven. Wij leggen je uit hoe dat werkt. Zo'n aandeel kopen voor een bedrijf klinkt misschien vreemd. Maar dit geeft jou het recht om een vraag te stellen op de vergadering van aandeelhouders (later meer daarover).
  • Plannen smeden in groepjes.
  • Live muziek van de enige echte Sophie Straat.
  • Een heerlijke veganistische lunch en borrel.

De meeste zalen in het gebouw zijn rolstoeltoegankelijk. Er is een stilteruimte waar je op elk moment even tot rust kan komen.

Wil je je kind meenemen naar de Campagnedag? Dat kan!
Van 10:30 tot 16:30 zijn kinderen vanaf 4 jaar welkom bij de speciale kindermiddag, georganiseerd door gediplomeerde medewerkers van de kinderopvang. Geef vóór 24 februari 12:00 door dat je je kindje mee wilt nemen. Stuur daarvoor een mailtje naar Merel: merel.stoop@milieudefensie.nl.
Wees er snel bij want we hebben plek voor maximaal 15 kinderen!

Laat ons weten dat je komt