Webinar voor leden: onze visie op de verduurzaming van de industrie

De Nederlandse industrie moet op tijd klimaatneutraal en grotendeels circulair zijn. Dat vraagt om strikte doelen en keuzes van de overheid en van de industrie zelf. Wij ontwikkelen hierover een visie voor de toekomst. We willen graag jouw mening! Ben jij benieuwd naar onze visie op de noodzakelijke transitie van de industrie in Nederland? Kom dan naar de webinar op donderdag 28 maart!

Tot nu toe laat de Nederlandse overheid de transitie van de industrie vooral over aan de markt. De overheid maakt zelfgeen keuzes welke industrie behouden moet worden in Nederland. Vreemd genoeg wordt er wel met de grootste vervuilers gesproken over financiële en bestuurlijke ondersteuning voor hun transitie. Maar niet over hoe die transitie er dan uit moet gaan zien.

Wij vinden dat de tijd begint te dringen. Er is juist nu sturend beleid nodig. Milieudefensie heeft daarom gekeken of de industrie met de huidige plannen kan voldoen aan het Klimaatakkoord van Parijs. Waar deze plannen onvoldoende zijn geven wij onze visie op wat er voor nodig is om hier wél aan te voldoen. Daarbij kijken we naar de sectoren: staal, chemie, kunstmest en raffinage. 

Maar deze transitie kan alleen rechtvaardig verlopen als werknemers uit de basisindustrie een duidelijke stem krijgen. Het gaat namelijk ook over hun toekomst. Daarom gaan we tijdens de webinar in gesprek met Jeroen Brouwers. Jeroen werkt bij Chemours. Hij is kaderlid én algemeen bestuurslid van de FNV. Elisa Asscheman en Maina van der Zwan van Milieudefensie praten met hem over de noodzakelijke transitie van de industrie. Het oogpunt van werknemers staat hierin centraal.

Wil jij meer weten over onze toekomstvisie over industrie? Heb je er zelf ideeën over? Praat met ons mee!