Inspiratielezing: Professor Jan Douwe van der Ploeg over de toekomst van Nederlandse Landbouw

Deel op WhatsApp

Dit evenement is al geweest. Kijk hier de lezing terug: https://veranderaars.milieudefensie.nl/video-inspiratielezing-april-2024/

Boerenprotesten beheersen al jaren de media en de politieke agenda. Tegelijkertijd erkent vrijwel iedereen dat de huidige landbouw niet duurzaam is en ingrijpend moet veranderen om gevaarlijke klimaatverandering te stoppen. Maar waarom gebeurt dit dan niet? Wat is de rol van de grote vervuilende bedrijven en hoe komen we uit deze impasse?

Voor het schrijven van de Milieudefensie voedselvisie hebben wij ons laten inspireren door professor Jan Douwe van der Ploeg, deze inspiratie delen we ook graag met jou. Wist je bijvoorbeeld dat duurzame boeren een beter inkomen hebben in Europa dan gangbare boeren? Dat blijkt uit onderzoek van Jan Douwe van der Ploeg. Ook daarom vindt Milieudefensie het nodig dat de landbouw verandert. Deze lezing zal onder andere gaan over de rol van multinationals in de agribusiness en de voedselsector en de klimaatimpact van de landbouw. Maar zeker ook over de oplossingen en hoe we uit dit onduurzame systeem kunnen komen.